Fødselsdag

Underholdning til fødselsdag

Søger I super sjov underholdning til fødselsdagen? Altså fødselsdagsunderholdning, der i den grad vil få grinene og smilene frem på jeres gæster? Jamen så er I kommet til det rette sted!

Her kigger vi på nogle af de mange sjove indslag, selskabslege og andet god underholdning, der gør sig perfekt til fødselsdagen.

Underholdning til fødselsdag kan være rigtig meget, og det kan være alt lige fra at booke professionel underholdning til at lave et sjov indslag med fødselaren. Her vil vi bl.a. gennemgå disse ideer:

  1. Gæt en hilsen
  2. Hvem kender fødselaren bedst (Ja / nej legen)
  3. Gæt og grimasser
  4. Bogstav under fødderne
  5. Tip en 13er
  6. Og mange flere.

Lad os tage et kig på nogle af de mange forslag. Alle de ideer du finder herunder er blevet gennemtestet til andre fødselsdagsfester af os og vores læsere, så du kan være helt sikker på at det også vil kunne passes perfekt ind til jeres fest.

Ideer til sjov underholdning til fødselsdagsfesten

Herunder vil du blive præsenteret for de forskellige underholdningsindslag til fødselsdagen. Husk at for at finde de rigtige indslag, så kan det være en god ide at stille sig selv en række spørgsmål som fx hvor mange gæster, der er med til dagen, hvilken aldersgruppe det er, og om hvorvidt alle gæsterne kender hinanden på forhånd.

Når man har svaret på disse spørgsmål kan det hjælpe med at udvælge de rette.

Gæt en hilsen

Gæt en hilsen er en sød og hyggelig festleg. Her skal alle gæsterne starte med at forberede en lille personlig hilsen til fødselaren hjemmefra. Man kan fx skrive om en sjov episode sammen med fødselaren eller blot lave en lille sød fødselsdagshilsen. Når man ankommer bliver disse lagt ned i en skål eller en æske. Senere på dagen eller senere på aftenen kan legen nu begynde ved at fødselaren skal skiftes til at læse en hilsen op og herefter gætte hvem den er fra.

Hvem kender fødselaren bedst? (Ja / nej legen)

Her er en rigtig sjov leg til fødselsdagen som man ikke ser ret ofte, og det vil derfor være ekstra sjovt at lave.

Man starter med at forberede en række spørgsmål, der kan svares ja eller nej til. Det kan være man vælger at spørge om:

  • Er fødselaren b-menneske?
  • Er fødselarens yndlingsland Spanien?
  • Er fødselarens yndlings livret pizza med ananas?

Dette kunne være spørgsmål der kan stilles. Nu kan legen tage sin begyndelse. Nu skal man tegne en streg på gulvet med et stykke kridt og på den ene halvdel skrive JA og på den anden halvdel skrive NEJ med store bogstaver så alle kan se tydeligt hvad der står. Nu stiller man spørgsmålet og nu skal alle gæsterne flytte sig hen på det felt de mener er det rigtige svar. Alle der har svaret rigtigt går videre til næste runde. Man fortsætter altså nu indtil der bliver færre og færre med i legen og de sidste der er tilbage må altså være dem, der kender fødselaren bedst.

Et fødselsdagsmaleri

Et fødselsdagsmaleri er i sig selv ikke en leg, men det er alligevel rigtig hyggeligt. Det er simpelt og ligetil og du skal forberede ved at stille et tomt lærred ved indgangen til selskabslokalet. Ved lærredet skal du lægge en række pensler i forskellige farver, og herefter forklarer du at alle gæsterne skal gå op i løbet af fødselsdagen og sætte deres eget præg på maleriet ved at lave et penselstrøg eller to.

Man får altså til sidst et rigtig flot og hyggeligt billede som er et minde fra dagen som fødselaren kan tage med hjem. Det varierer meget hvor flot billedet bliver, og man skal nok ikke regne med noget storslået mesterværk, men derimod er det et abstrakt billede, som bringer minder frem fra den gode dag.

Tegn og gæt

Tegn og gæt er den gode gamle leg, hvor der skal… tegnes og gættes. Man forbereder legen ved at have en række ting skrevet ned på papir som skal tegnes af en deltager. Man kan evt. dele gæsterne op i hold som skal dyste mod hinanden. Nu skal holdet gætte så mange rigtigt som muligt og for hvert rigtigt gæt, får man et point.

Bonus: Man kan lave denne leg ekstra tricky ved at lade deltageren som skal tegne, tegne med sin forkerte hånd. Så hvis personen er venstrehåndet skal denne altså istedet tegne med højrehånd og omvendt. For at du kan se at der ikke bliver løget kan du undlade at sige dette og evt køre hele første runde igennem med deres normale hånd. Herefter skal de bytte hånd.

En anden ide er at lade dem tegne med fødderne. Foruden at det bliver sværere så bliver det helt sikkert også en hel del sjovere. Sørg dog gerne for at det er nogle relativt nemme ting, der skal tegnes, hvis man vælger at bruge denne ide.

Gæt og grimasser

Gæt og grimasser er i samme boldgade som forgående og den kender de fleste formentligt også. Du skal igen forberede en række ting eller måske hele sætninger som nu skal mimes for de andre som skal gætte, hvad der mimes. Mere er der sådan set ikke at sige til det.

Man kan gøre legen lidt mere svær ved at inkludere flere personer, som ikke må snakke sammen.

Tip en 13er

Tip en 13er er også en kendt selskabsleg til rigtig mange fester. Den gør sig altid godt til fødselsdagen, hvor man kan bruge spørgsmål, der spørger direkte ind til personlige ting for fødselaren. Man kan fx spørge hvor fødselaren har gået i skole, eller hvad der var fødselarens drøm som barn.

Bogstav under fødderne

En meget anderledes leg, som dine gæster med stor sandsynlighed ikke har prøvet før!

Man skal dele gæsterne op i grupper af fem personer eller fire personer. Nu får hver deltager på holdet et bogstav under hver fod. Hvordan dette gøres i praksis er op til dig. Man kan vælge at smide strømperne og så skrive bogstavet på fødderne med tuscher, men man kan også lave en mere lavpraktisk løsning, hvor man binder et stykke papir fast med en elastik eller lignende.

Nu bliver holdene givet et ord som de skal stave til. Forstil dig at de skal stave til ordet: “CYKEL”. Nu skal de altså stille sig op så deres fødder danner dette ord. Det er super sjovt at være med til og det er mindst ligeså sjovt at kigge på. Holdet der får stavet ordet hurtigst er selvfølgelig det hold, der vinder.

Man kan gøre det så svært eller let som muligt. Ved eksemplet før med cykel kan man gøre således at bogstaverne Y og L er på en persons højre og venstre fod. Så man skal altså blande fødderne mellem hinanden i bedste Twister stil.

Find MASSER af mere Fødselsdag sjov her (de 10 sjoveste forslag til fødselsdagen).

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close